The Constantines – The Constantines

Oorspronkelijk was het debuutalbum van The Constantines alleen verkrijgbaar in hun thuisland Canada. De band viel daar vele malen in de prijzen en werd genomineerd voor een Juno Award (de Canadese Grammy). Sub Pop heeft het album nu, drie jaar later, opnieuw uitgebracht. En ja, wat zijn The Constantines nu ontzettend nodig in de tijd van alle “The en nog iets-bandjes”! Dit is tenminste echt en zonder ironie. Lekkere rauwe Rock ‘n Roll met nog indringende teksten ook. Een beetje een mix tussen Fugazi, Springsteen en The Clash. De zanger heeft dan ook een lage rasperige stem die wel heel erg lijkt op die van Joe Strummer. Dit vond ik eerst jammer, want hierdoor leek het wel erg op een The Clash-clone, maar gelukkig is het album veel frisser dan de zoveelste The Clash-a-like bandjes. De band heeft alles wat je van een rockband mag verwachten. Vette gitaarriffs, stompende baslijnen, scherpe drumkick en ja tambourines! De band valt op omdat de liedjes een gevoel van echte noodzaak en openheid hebben. De muziek is verrassend, spontaan, heeft leuke wendingen, inventieve hooks en poëtische teksten. Deze passievolle band meent het en dat voel je, het is een meeslepend album die hierdoor niet snel verveelt en echt aan je voorbij vliegt. Goed, het zakt aan het einde allemaal een beetje in doordat de nummers in vaart afnemen, maar de kwaliteit van de songs en de teksten blijven fier overeind.

File: The Constantines – The Constantines
File Under: Intelligente gepassioneerde rock
File Audio: [Long Distance Four][Young Offenders]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven