Benjamin B – Tired Of The Moon

Het nieuws verraste me wel een beetje in maart. Op twee manieren zelfs. Ten eerste was ik verrast dat Benjamin B überhaupt nog bestond en ten tweede was ik verbaasd dat ze afscheid zouden nemen van Excelsior . En deze platenmaatschappij, waarvan ik altijd dacht dat deze hen op het lijf geschreven was, zouden verwisselen voor Livingroom Records. Dat is als je een band met ambities bent toch een forse stap terug, hoe sympathiek LVR ook is. Maar dat interesseert Fiebo Scholtens geen lor meer. Hij wil gewoon leuke plaatjes maken. Dat is hem en zijn maatjes ook zeker gelukt met Tired of the Moon. Lekkere poprock-liedjes, met hier en daar een prikkelend muggenbeetje en rare twist. Openingsnummer “Nostalgia” is hier een mooi voorbeeld van met zijn Grandaddy-achtige orgeltje. Door de eigen productie (“Frans Hagenaars zal het toch wel te druk hebben en vroeger deed ik het ook altijd zelf”) is het dan misschien niet overal briljant geproduceerd, maar ik kan niet zeggen dat ik dat van alle Hagenaars producties wel vind. Het geeft Benjamin B in ieder geval wel het recht op het predikaat home recordings en heeft er voor gezorgd dat ze gevarieerder zijn dan ooit te voren. Tja, en dat die frisse liedjes nog steeds herinneringen oproepen aan Daryll-Ann, Johan, Caesar en natuurlijk de oude Benjamin B. Da’s niet raar. Ze waren niet geheel toevallig ooit labelgenoten en ze zaten daar allen met een reden. Het enige wat ik hoop is dat ze nu niet weer 5 jaar wachten met een volgende plaat. Afgesproken, heren?

File: Benjamin B – Tired Of The Moon
File Under: Excellerende thuisopname
File Audio: [luisterpaal voor thuis]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top