Carl Carlton and the Songdogs – Cahoots & Roots

Als Karl Buskohl word je natuurlijk nooit beroemd, maar ook onder zijn pseudoniem Carl Carlton kende ik hem niet. En toch heeft deze Duitser bij tal van Nederlandse bandjes gespeeld: Herman Brood‘s Wild Romance, Long Tall Ernie & The Shakers, Time Bandits en Vitesse. Naderhand heeft hij gespeeld bij landgenoten Udo Lindenberg en Peter Maffay en zelfs met Mink DeVille, Joe Cocker en Robert Palmer. Sinds enkele jaren maakt de man ook cd’s met zijn eigen band, de Songdogs. En ook de bezetting daarvan leest als een popencyclopedie van podiumbeesten: onder anderen Wyzard en Mo Moses (beiden Mother’s Finest) en Bobby Keys (saxofonist bij o.a. de Stones) en gastmusici Levon Helm (The Band) en Sonny Landreth (John Hiatt). Tot zover de afdeling namedropping. Die namen geven echter wel aan dat het gaat om mensen die je niet meer hoeft te vertellen hoe ze hun partijen moeten spelen. En dat blijkt wel op dit dubbelalbum met een heerlijke live-cd en een cd met bijzondere tracks, zoals een leuke cover van Lennon‘s Instant Karma. Carlton en zijn zanghondjes spelen heerlijk ontspannen rock ‘n’ roll met uitstapjes naar reggae en funk. Vooral de live-cd is één groot feest, waarbij ze op de beste momenten zelfs Little Feat naar de kroon steken. Het is allemaal al honderd keer eerder zo gedaan, maar zelden werd ik er zo vrolijk van! Bij een site over Long Tall Ernie stond vermeld dat Jan Rietman als enige ooit echt is doorgebroken. Had je gedacht! Dat revue-orkestje van Rietman mag de veters van deze Songdogs niet eens vastmaken!

File: Carl Carlton and the Songdogs – Cahoots & Roots
File Under: Rock ‘n’ roll-feestje
File Audio: [Instant Karma][Kingston (Reefer & Rum)]

One comment

  1. Arhnic

    Helemaal mee eens voor een keer.Ik heb het geluk om Karl te kennen persoonlijk en buiten het feit dat het een uitstekende muzikant is moet toch ook vermeld worden dat het een uiterst “aimable” persoon is die zich verre houdt van elke sterallure die hem wel toekomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top