Thanatos – Undead Unholy Divine

Dit jaar bestaat Thanatos 20 jaar, waarmee het de langst bestaande extreme metal band uit Nederland is. En dat is niet de enige reden voor een feestje, want 2004 brengt ons ook het vierde Thanatos album, de tweede sinds de heroprichting in 2000. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is een goeie. Voor het eerst in hun roemruchte historie heeft de band het voor elkaar weten te krijgen al hun potentieel op een zilveren schijfje vast te leggen. Qua stijl en sound proberen de heren de begintijd van de death/thrashmetal weer te benaderen, en dat lukt ze prima, met heerlijk traditionele Slayer-riffjes, Possessed-achtige drive in de drums en een occult aandoend sfeertje. Dat alles strakker dan ooit te voren op een Thanatos-plaat, en dat was wel nodig ook aangezien voorganger Angelic Encounters een grote rammelbak was qua ritmes. Enige moderniteit die men zich veroorlooft, is het gebruikt van blastbeats, waardoor men effectief weer wat dichter bij deathmetal in de is buurt komen te zitten. Als geheel is het echter voornamelijk, zeg 75%, old school thrashmetal wat de klok slaat. Conclusie: voor Stephan Gebedi, ook bekend van het blad met de A, en consorten zal het altijd 1987 en dat willen ze zo laten. En ach, wie misgunt veteranen als deze hun stukje jeugdsentiment?

File: Thanatos – Undead Unholy Divine
File Under: Old School Thrash/Death metal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top