Don't Look Down – The Fear In Love

We zaten in de auto, op de weg terug van een weekendje fietsen in Limbabwe. Vlak voor we bij mij thuis aan zouden komen was er dat aanstekelijke poppunk/emo-plaatje op de radio dat zich genadeloos nestelde in mijn geheugen. Ik wist zeker, dat zat er eerder ook al. Maar verdomd, wat was het ook al weer. Ik neuriede het een avond, ik neuriede het – ongewild – een nacht en de volgende morgen neuriede ik het nog. En nog steeds wist ik het niet en raakte ik een beetje geïrriteerd. Ik schoof een cd in de cd-speler en na twee nummers wist ik én wat het was wat ik al een kleine twaalf uur neuriede én werd de plaats van dat nummer ingenomen door ongeveer een hele plaat. Wat ik neuriede was “The Middle” van Jimmy Eat World, wat er voor in de plaats kwam was Fear in Love, de tweede plaat van Don’t Look Down. Iets minder poppy dan dat liedje van Jimmy Eat World, maar net zo volhardend om zich in je grijze massa te nestelen. Aan de hand van producer Brian McTernan (Cave In, Hot Water Music) heeft Don’t Look Down een enorme stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van debuut Start The Show. Fear in Love is dan ook zeker aan te raden voor mensen die Cave-In’s majordebuut Antenna! of Further Seems Forever‘s How To Start A Fire goed vinden. Elf tracks staan er op Fear in Love en eigenlijk is alles een beetje eng goed. Elf goede nummers, elf keer helder geproduceerd (al zou je een beetje kunnen zeuren over de doffe drums). Elf keer zo melodieus dat je vanzelf meeneuriet, maar de nummers zijn gelukkig niet te soft. Toch elf keer energiek en een warm gevoel. Je hoort mij geen moment klagen en mijn cd-speler neuriet dit vast nog vaak mee.

File: Don’t Look Down – The Fear In Love
File Under: Feel Good Emo
File Audio: [To All Our Saviors]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven