Blackmore's Night – Beyond the Sunset (The Romantic Collection)

Ik lees de titel, zie de toevoeging The Romantic Collection en hap even naar adem. Dat worden alras koude rillingen als ik in de bio lees “We call this record our wedding album, because friends and fans have told us that they play these songs as background music at weddings.” Iew! Is dit het bandje van de door mij zo bewonderde Ritchie Blackmore, jarenlang gitarist van Deep Purple en misschien wel de meest getalenteerde en vernieuwende rockgitarist van de jaren zeventig en tachtig!? Helaas wel, ja. Blackmore verwerkte altijd al veel middeleeuwse invloeden in zijn muziek, maar halverwege de jaren negentig sloeg hij door. Hij trok een pakje aan dat het midden hield tussen dat van een kabouter en Robin Hood, nam de luit ter hand en ging verder als minstreel. Partner in crime is zangeres/levensgezellin Candice Night, een dame met een goede, maar mierzoete stem. Dat het Blackmore is die de snaren beroert is een enkele keer nog best te horen, maar na drie nummers begint het oeverloze getokkel behoorlijk op m’n zenuwen te werken. Sommige deuntjes zouden zó naar het Eurovisie Songfestival kunnen. Deze Blackmore lijkt zonder dat hoedje uiterlijk nog wel op mijn held, maar het moet haast wel een dubbelganger zijn. Ook de limited edition-DVD met een voorproefje van een op DVD te verschijnen concert ? met een podium vol EO-blije positivo’s – en een bonus-cd met kerstdeuntjes(!) helpen bepaald niet. Ik snik even zacht en zet Rainbow‘s On Stage nog maar eens op….

File: Blackmore’s Night – Beyond the Sunset (The Romantic Collection)
File Under: Folky gedreutel met hoog Eurovisiegehalte

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top