The Faint – Wet From Birth

Begin januari 2003 kocht ik in een Amsterdamse platenzaak per ongeluk Danse Macabre van The Faint. Ik wilde van een bepaalde band een album hebben, maar ik kon me de naam niet meer herinneren. In de nieuwe cd-bak zag ik het album van The Faint liggen. De naam kwam me bekend voor dus dan moest dit de band zijn waarvan ik een album wilde hebben. Eenmaal thuis begon ik te twijfelen of ik wel het juiste album mee naar huis had genomen. Nee dus, maar bij het horen van track 1 was ik meteen verkocht. The Faint heeft er sinds begin januari 2003 een nieuwe fan bij. Enkele maanden later zag ik de band live in de Utrechtse Ekko. Wat een fantastisch optreden! Anderhalf jaar later na mijn aanschaf van Danse Macabre is er het nieuwe album Wet From Birth. Met Wet From Birth heeft The Faint een iets meer poppy en toegankelijker plaat gemaakt. Het is even wennen voor wie de donkere electro op de vorige plaat erg kon waarderen. Opener “Desperate Guys” begint met een goed gekozen viool intro, zodat de luisteraar alvast kan wennen aan de violen die nog te horen zullen zijn op andere nummers. De nummers op Wet From Birth vervelen geen enkele minuut. Van het dansbare “I Disappear” tot aan de meeschreeuwer “Paranoia Attack”. (Radio) DJ’s vergeet u niet “Southern Belles In London Sing” op de playlist te zetten? Nog nooit heb ik zo’n leuke band ontdekt dankzij een zogenaamde miskoop.

File: The Faint – Wet From Birth
File Under: Violen en New Wave
File Audio: [I Disappear][Birth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top