Outlie – Companions to devils and saints

Zowaar een metal-cd, dacht ik toen dit schijfje van Outlie op mijn bureau plofte. Of werd ik een beetje op het verkeerde been gezet door de vormgeving van de hoes? Enig researchwerk leverde me meer informatie op: de nieuwe band van Luke Pabich, gitarist van punkrockband Good Riddance. Goh. Omdat me dat nog weinig zei surfte ik maar even naar de site van Porterhouse, het label dat dit schijfje de wereld in hielp. Klinkende referenties als ‘het geluid van Metallica tijdens Masters of Puppets, de melodieuze kwaliteiten van de Foo Fighters en een vleugje Bad Religion‘ sprongen in rode letters van het beeldscherm. Dat loog er niet om. Welnu, snel afspelen maar, dat ronde zilveren kleinood! Enfin, u raadt het al: wederom enigszins op het verkeerde been gezet. De eerste paar tracks brommen nog volvet de speakers uit, daarna neemt de band wat gas terug en komt de klad er in. Van Bad Religion worden dan wel de koortjes geleend, helaas bezit zanger Luke een nog bleker stemgeluid dan de zanger van deze punkrockgoden. De geniale invallen van Dave Grohl hoor ik ook nergens terug, echter: het zware gitaargeluid van Outlie doet niet onder voor Metallica. Helaas wordt deze productie over de hele plaat doorgevoerd zonder kleur of variatie, zodat – alle goede bedoelingen ten spijt – dit resulteert in een vlakke cd die niet over de hele linie overtuigt. Alleen voor de liefhebbers van stevig gitaarwerk in het punk/metal-genre kan ik een gedoseerde luisterbeurt aanraden. In de platenzaak, dat wel. Als je meer afwisseling zoekt, of simpelweg de lat wat hoger legt: hou je je geld nog even in de spaarpot. Wellicht is de volgende Outlie plaat wel helemaal raak.

File: Outlie – Companions to devils and saints
File Under: Amerikaanse punkrock/metal, deel nogwat + 1.
File Audio: [Whipping Boy][The Price Of Denial]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven