Planet Orange – Lollypop Barbershop

Planet Orange is een wispelturig bandje. Of misschien beter: Planet Orange is een wispelturig bandje dat eigenzinnige muziek maakt. Want als wispelturig betekent dat ze maar wat van de hak op de tak springen dan klopt het niet. Ze schuwen het experiment overigens niet. Laat dat maar aan Dikkie Visser – prachtige naam overigens – en zijn mannen en vrouw over. Na een stormachtige eerste periode met de cd Bungalow Soul (ook al zo’n prachtige titel) als resultaat doekte Planet Orange zichzelf op. Doodzonde, want een spetterende opvolger zou ze vrijwel zeker in één keer in het rijtje Stuurbaard Bakkebaard, de Kift, Plan Kruutntoone en natuurlijk wijlen Krang geplaatst hebben. Allemaal min of meer verwant en uit de hoek Tom Waits en vooral ook Captain Beefheart. Net als Planet Orange. Gelukkig kruipt bloed waar het niet gaan kan en besloot Planet Orange in 2003 de draad weer op te pakken met een optreden in het Viadukt, legendarisch in Groningen. En ze doken dus ook weer de studio in met zijn allen om Lollypop Barbershop op te nemen. Hoera, feest dus? Ja! Zeker! Grilliger en minder poppy dan de cd uit hun eerste leven. Als je éénmaal gewend bent aan de stem van Dikkie Visser vakt er een boel tegenieten. Want je hoopt op een Nederlandse Tom Waits/Don van Vliet, maar dat is hij helaas niet. Hij doet wel stinkend zijn best om als zanger hetzelfde hoge en avontuurlijke niveau van de muziek van zijn band te halen, maar dat lukt net niet. Wellicht in een derde leven?

File: Planet Orange – Lollypop Barbershop
File Under: Komen er zeven levens? Dan komt het helemaal goed!
File Audio: [Rabbit][Funny Bones]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven