Rachel Goswell – Waves Are Universal

Wie de naam Rachel Goswell kent is vast en zeker ook bekend met haar vorige bandjes Slowdive en Mojave 3, waar ze zing en bast. In beide bands deed ze het met Neil Halstead. Nu doen ze het beiden ook solo. Met Sleeping On Roads debuteerde Halstead voortreffelijk, maar – en dat had ik eigenlijk niet direct verwacht – Waves Are Universal is nog een stuk beter. Geen shoegazer zoals bij Slowdive, maar zeker nog wel dromerig. Eigenlijk het logische vervolg op Mojave 3 dan ook, een mix van alt.country-invloeden, folk en dromerige pop. Hooguit wat minder melancholisch en meer gericht op harmonieën. Akoestische gitaren ondersteunen haar warme stem en deze gitaren worden behalve door natuuropnames vergezeld door bagpipes, piano, accordeon, fluit en heel spaarzaam een elektrische gitaar. Dat gebeurt in “Coastline” wel door middel van erg mooi slidewerk. Voor de lezertjes die Mojave 3 niet kennen: op sommige momenten op Waves Are Universal moet ik denken aan Jonatha Brooke, op andere aan Aimee Mann of Beth Orton. Het enige nadeel aan Waves Are Universal is dat het allemaal zo smaakvol en liefelijk is dat je kritische blik er door vertroebeld. Af en toe iets avontuurlijker zou wat mij betreft geen kwaad gekund hebben. Dat moet dan maar op een tweede plaat gebeuren lijkt me. Toch staat Goswell voorlopig op punten voor op Halstead. Ben benieuwd of hun volgende zet gezamenlijk of solo zal zijn, want als ik het goed heb bestaat Mojave 3 nog steeds.

File: Rachel Goswell – Waves Are Universal
File Under: Lekker dobberen op de golven
File Audio: [Plucked]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top