Artefact – Addicted To Your Goodies

Artefact heeft lekker lang mogen broeden op haar eerste grote legsel. Het was tenslotte al in 2002 dat de band – ooit in 1995 opgericht als soloproject van de Eindhovense producer Maxim Schram – de Grote Prijs van Nederland afdeling Dance won. Sindsdien heeft de band rustig kunnen werken aan het uitwerken van haar materiaal. En kon ondertussen mooi in de keuken gluren bij Lamb. Daar speelden ze namelijk driemaal in het voorprogramma. Dat was zeker geen rare combinatie, want delen van het materiaal op het debuut van Artefact doet zeker denken aan Lamb. Gelukkig is zangeres Shamangi wel gezegend met een veel minder snerpende stem dan Louise Rhodes. Dat schapenjong ging me namelijk op een bepaald moment wel een beetje te irriteren en dat blijft me op Addicted to Your Goodies gelukkig bespaard. Wel roept Artefact af en toe herinneringen op aan Hooverphonic en Kosheen. De grap is eigenlijk dat ik zowel Lamb, Hooverphonic als Kosheen maar in beperkte mate verdraag en dan de kriebels krijg. Die negatieve kriebels heb ik geen moment bij het luisteren naar Addicted To Your Goodies, ook al vind ik de plaat niet over de hele breedte even sterk. Maar wat niet is kan nog best komen op een volgende album. En dan doel ik niet op de negatieve kriebels.

File: Artefact – Addicted To Your Goodies
File Under: Nu nog lekker snoepgoed, later ware dope?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top