Gone Bald – 10 Year Anniversary Compilation

Op mijn bureau slingert een luguber kaartje met de tekst: “Ik word alweer 10 jaar. Ik geef een feesje. Kom je ook? Ik hou het op 11 juni in Zaal 100 te Amsterdam. Neem wel je oordoppen mee. Ik vertel niet wat we gaan doen. Groetjes, Gone.” Ik ben niet op het feestje geweest, en dit resulteerde erin dat de verjaardagscd van Gone ook bleef liggen. Ik schaam me namelijk. Gone (achternaam Bald) en ik kennen elkaar ook nog niet zolang, maar toch durf ik te zeggen er een vriend bij te hebben sinds het uitbrengen van Soul Vacation in Rehab Clinic. Er zijn weinig bands die mij in een nummer dat langer is dan 4 minuten weten te boeien. Gone Bald, het Kroatisch-Nederlandse noiserock – gezelschap, bestaat dit jaar 10 jaar. Ter ere van dit feestje is er een verzamelaar uitgebracht waarop nummers staan van muzikale vrienden: Mika, Makazoruki, Living Ornaments, Morbide Eenheid, Terrie Ex & Andy Moor, Peach Pit en Gone Bald zelf. In totaal zijn het 12 tracks, waarvan er 10 niet eerder uitgebracht zijn. Het absolute klapstuk van deze compilatie is Gone Bald, die in meer dan 16 sublieme minuten in “Exotic Claustrophobia” met behulp van een aantal gasten – met o.a. een verjaardagstrompet! – laat horen waartoe het in staat is. Eeehhhhh… Gone, sorry dat ik er niet was. Ik zal er echter vooral mijzelf wel mee hebben. Was het gezellig? En mag ik nog wel op je volgende feestje over 10 jaar komen? Please?

File: Gone Bald – 10 Year Anniversary Compilation
File Under: Noiserocktaart met 10 verjaardagskaarsjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven