Blimey! – When she's in your head

Lofi leeft en is nog lang niet dood ook. Tenminste niet wanneer Martien van Bergen aka Blimey! mag gelden als (Nederlandse) topper in het genre. Na twee CD’s met Tupelo Honey heeft Martien van Bergen onder de nom de plume Blimey! zijn derde full-length afgeleverd. When She’s In Your Head is een plaat zoals ik die na pak ‘m beet 2000 nauwelijks meer gehoord heb: het betere knip- en plakwerk, in een collage van dertien popliedjes. Voordat de geachte lezer denkt dat ik de nieuwe Spinvis aan het bespreken ben, het gaat hier om fijne, ouderwetse zolderkamer lofi. Inderdaad, zoals dat wellicht ook op het oorspronkelijke cassettebandje van Spinvis stond. Niet dat ik iets tegen heb op Spinvis, integendeel, maar voor de songs van Blimey! moet je iets meer moeite doen voor je die poppareltjes opgedoken hebt. Tussen bandruis, plotseling afgebroken songs, (of ligt dat aan mijn CD-exemplaar?), vervormde stemmen en lekker rammelende percussie duikt dan bijvoorbeeld een perfecte Lou Reed/Velvet Underground-pastiche op (“Flow”, als mp3 te downloaden op Blimey!’s site) of een track die Sparklehorse graag had willen opnemen (“Winter” en ongetwijfeld ook “For I Am No One”). Het kost even moeite, maar dan heb je ook wat: een set prachtliedjes in je hoofd.

File: Blimey! – When she’s in your head
File Under: Lofi Leeft!
File Audio: [Flow]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top