Shadows Fade – Shadows Fade

Als ik bandnamen als 707, The Storm, The Vu en Two Fires laat vallen om aan te geven hoe groot de naam van Kevin Chalfant is in AOR-land zie ik u fronsen en denken: “Ik ken die man niet en als het AOR is, dan geef mijn portie maar aan Fikkie”. Datzelfde had ik ook gezegd tot het moment dat ik Chalfant hoorde zingen. Goedemorgen. Het verbaast me niet dat de man ooit in de running was om de met zijn gezondheid kwakkelende Steve Perry op te volgen als zanger bij Journey. De man is gezegend met een indrukwekkende strot, die zich meer dan uitstekend voor muziek uit het Journey-straatje leent en hij loopt van het ene project zo over in het andere. Na twee (alom geprezen) cd’s met Two Fires met leden van Journey, Foreigner en Vicious Rumors is Chalfant nu de studio ingedoken met voormalig Dokken gitarist Alex De Rosso om het titelloze debuut van Shadows Fade op te nemen. Laat zich eenvoudig raden hoe dat klinkt: goudeerlijke en degelijke AOR, met een hoofdrol voor (lees: ver naar voren in de mix) de stem van Chalfant en de gitaren van De Rosso waarbij wat mij betreft de tweede het aflegt tegen de eerste, maar wel een goede ‘tweede’ is.

File: Shadows Fade – Shadows Fade
File Under: AOR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven