Autumn – Summer's End

Om te weten te komen hoeveel beter Autumn klinkt op Summer´s End dan op hun debuut When Lust Evokes The Curse heb ik een fijn recept voor je, maar je hebt wel twee lades voor nodig in je PC. Je doet het volgende: je flikkert in de ene lade van je PC het debuut en in de tweede Summer’s End. Je start Winamp op en voegt beide cd’s toe aan je playlist. En nu komt het belangrijkste: je drukt voordat je op play drukt op de shuffle knop. Na het volume flink op gekrikt te hebben ga je er eens goed voor zitten. Je zult verrast zijn! Ik wil niet zeggen dat je het zult horen. Je valt van de ene verbazing in de andere. Ja natuurlijk hoor je dat het dezelfde band is. Daar is het stemgeluid van Nienke de Jong karakteristiek genoeg voor. Alles, maar dan ook echt alles is beter aan Summer’s End. Betere en gevarieerdere songs, een betere en hechtere band. Maar bovenal ook een veel en veel betere productie. Eigenlijk is het verbazingwekkend dat ze hiermee zoveel cd’s verkocht hebben. Het zat natuurlijk wel mee qua hosannastemming na de successen van Within Temptation in Nederland, maar toch verbaasde het me. Als ze van deze cd meer verkopen dan van hun debuut, dan zou dat me niet verbazen. Integendeel zelfs.

File: Autumn – Summer’s End
File Under: Gothic Rock/Metal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top