Bonrud – Bonrud

Aan de overkant van de plas woont een raar volkje dat ze wel “de Amerikanen” noemen. Tikkie luidruchtig, zo nu en dan een tikkie simpel en met een nogal afwijkend muziekgeluid. Maar ze hebben ooit de perfecte naam bedacht voor de muziek zoals Bonrud die maakt: “highway music”. Raampje open – voor de rijken onder u: cabrio uit de garage halen -, stoerste zonnebril op, lekker in het zonnetje toeren met deze muziek in de cd-speler en u bent helemaal de bink (m/v). Bonrud draait rond opperhoofd Paul Bonrud, die behalve zang, drums en productie alles zelf heeft gedaan. En geenszins onverdienstelijk ook, want hoewel alles aan deze cd zo origineel en inventief is als een tekst van Frans Bauer, is het wel degelijk een erg fijn plaatje. De heren hebben ruime ervaring als sessiemuzikanten en zetten vlekkeloze partijen neer, zanger David Hendricks heeft een prima stem met een rauw randje en veteraan-producer Keith Olsen tilt de cd door de goede, heldere productie boven de middelmaat uit. Kortom: Bonrud klinkt helemaal zoals dat hoort bij highway music. Zoals gezegd: origineel is het allemaal niet, songtitels als “Desperate Heart”, “Take me home” en “Give me a chance” zeggen genoeg, maar liefhebbers van het werk van pakweg Bad English en Santers moeten echt eens luisteren. Ik heb maar één probleem bij deze cd: ik heb geen auto. Hmm, dan maar met fiets en walkman…

File: Bonrud – Bonrud
File Under: Wel even het toupet vastplakken
File Audio: [Leap of Faith] [Date with Destiny]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top