VAST – Nude

Er is weinig meer dan ik kan doen dan al bij voorbaat mijn excuses aan te bieden. Waarvoor? Nou simpelweg omdat de recensie die nu volgt over het puike album van VAST niet de positieve recensie is die deze verdient. Waarom dat is? Nou simpelweg omdat de schrijver van dienst de andere VAST-albums ook in de kast heeft staan en deze rekent tot zijn betere deel van illegaal geïmporteerde – niet verder vertellen he! – pareltjes. Of ik dus altijd al nogal onder de indruk was van de prestaties van wonderkind John Crosby? Ja, vanaf het eerste moment dat ik Music For People hoorde was ik verkocht en wat werd alleen maar erger toen ik blind zijn debuut er ook nog eens bij kocht een paar dagen later. Oh, zo bijzonder dus? Ja zeker! Denk je dat ik poep praat of zo? Crosby is een klein genie als het gaat om vinnige liedjes schrijven en doet bijna alles zelf. Combineert op wonderlijke wijze zijn opmerkelijke gitaar- en drumwerk met elektronische foefjes bulgaarse meisjes en mooie orkestrale arrangementen. Beetje in de lijn van Nine Inch Nails, maar dan wel met meer bombast, maar wel fijne melodieuze bombast. Plus de man heeft een strot die doet denken aan Bono. En toch is Nude (iets) minder dan zijn eerste twee platen, hoe blij ik ben dat er eindelijk een platenmaatschappij is die VAST hier voet aan wal biedt. Vandaar dat ik u op redelijk ingetogen toon te woord staat. Maar toch: recenseren met zoveel voorkennis zou strafbaar moeten worden in dit land. Dan was ik vast uit mijn dak gegaan bij Nude.

File: VAST – Nude
File Under: Importeert u ook even de andere cds? Dank u!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top