The More I See – The Wolves Are Hungry

Af en toe kom je wel eens zo’n metalband tegen die zichzelf direct in de markt probeert te zetten als de nieuwe Metallica. Wanneer ik het bijgeleverd schrijven bij The Wolves Are Hungry doorlees lijkt het erop alsof de heren van The More I See hun toekomst al helemaal uitgestippeld hebben. De stadions zouden in de rij staan en de superlatieven vliegen over het papier. Waar de britten deze verwachtingen vandaan halen is mij een raadsel aangezien de muziek nu niet direct toegankelijk voor een groot publiek lijkt te zijn. Dat is ook helemaal niet erg want goed is het zeker wel! Deze debuutplaat brengt het beste van grootheden als Tool, het eerder genoemde Metallica, Machinehead en Anthrax samen. Fantastische opgefokte nummers met een ongekend melodieus fundament. Zanger Gizz Butt (hopelijk een artiestennaam) heeft een immens bereik en vervalt nooit in hinderlijk gekrijs, iets wat we binnen het genre nog wel eens meemaken. Het is weliswaar nog geen Killswitch Engage, de bovenklasse binnen het metalgenre lijkt zeker niet te hoog gegrepen. Natuurlijk worden de clichés ook hier niet geschuwd, de teksten hebben toch iets opvallend unieks en een duidelijke eigen stijl is herkenbaar. Het zegt al genoeg dat metallegende Andy Sneap zich over de productie heeft ontfermd. Een productie overigens, die in mijn optiek hier en daar nog wat vetter zou kunnen. Het geheel is vaak wat dof, iets wat uiteraard niets afdoet aan het sublieme songmateriaal. De gezonde overmoed lijkt absoluut gerechtvaardigd en dit debuut is in staat een flinke impuls aan de metal te geven.

File: The More I See – The Wolves Are Hungry
File Under: The more things change, the more they slay the lame!
File Audio: [Violate][Suck On These Words ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top