Glenn Hughes – Soulfully Live In The City Of Angels

Wanneer ik een leuk pakketje cd’s binnenkrijg van onze opperdespoot is deze dubbelaar, voor een beperkt gezelschap live opgenomen in een studio, de eerste die ik opzet. Na afloop ben ik toch een tikkie teleurgesteld. Ik mis iets, maar ik weet niet wat. Na het bekijken van de vrij droge registratie op de enkele dvd wordt me duidelijk wat: de band – Hughes‘ vaste band, aangevuld met Peppers-drummer Chad Smith – is zo geconcentreerd op het foutloos spelen dat de interactie tussen de bandleden soms ontbreekt. Met name bij de langere nummers is die interactie er meestal wel en speelt de band losser en dynamischer. In hoeverre dat met de voortgang van het concert te maken heeft is niet duidelijk, omdat de volgorde van de nummers op de cd en dvd merkwaardig genoeg verschilt. Nou is het niet helemaal eerlijk om deze band die opperste concentratie te verwijten. Hughes zong en speelde eerder de pannen van het dak met bands als Deep Purple en gitaristen als Blackmore, Bolin, Iommi en Moore. Dat is nogal een geschiedenis om tegenop te boksen. Zodra ik mijn (te?) hoge verwachtingen heb bijgesteld merk ik dat ik steeds vaker nummers van deze cd loop te neurieën. Dan valt me ook op dat gitarist JJ Marsh toch wel een heel knappe “Mistreated” ten beste geeft en Chad Smith er lekker op los mept. Glenn Hughes kreunt, krijst en croont zich met verve door songs van Trapeze, Deep Purple, Hughes/Thrall en zijn solo-albums en laat horen dat nog steeds niet één hardrockzanger zoveel funk en soul in zijn donder heeft als hij. De funk en soul van James Brown en Aretha Franklin wel te verstaan, niet die van zielloze arrenbie-toonladder-zangeresjes. Geef deze cd even de tijd en het blijkt een pareltje in de toch al imposante carrière van meneer Hughes. Liefhebbers kunnen deze cd blind kopen, wie Hughes nog niet kent heeft hier een prachtige kennismaking aan.

File: Glenn Hughes – Soulfully Live In The City Of Angels (dvd/2cd)
File Under: Groeibriljantje met goed lange-termijnrendement
File Audio: [Medusa][Getting Tighter]


mij=Frontiers / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven