God Lives Underwater – Up Off The Floor

Het begint nu toch echt uit de hand te lopen met terug van nooit weg geweest platen. Hier is er wéér een album van een bandje waarvan iedereen volgens mij al lang dacht dat ze niet meer bestonden: Up Off The Floor van God Lives Underwater. Inderdaad dat bandje dat met Empty (1995) en Life in the so-called space age (1998) toch twee goede, maar niet altijd even toegankelijke, platen afleverde. Up Off The Floor had eigenlijk al in 2000 moeten verschijnen, maar doordat het 1500/Riffage-label failliet ging bleef de plaat (veel te) lang op de plank liggen. Eigenlijk is het best raar dat Up Off The Floor dan toch behoorlijk 2004 klinkt. Misschien maar beter ook dat deze dus nu pas verschijnt. De tien tracks zijn wat meer toegankelijk dan de vorige twee platen. Volgens Jeff Turzo en David Reilly is Up Off The Floor de plaat die ze eigenlijk al in 1995 hadden willen maken. Het zal wel. De mix van industrial en alternative rock is fris en voor een deel zelfs innovatief. Maar misschien is fris niet het juiste woord om te gebruiken voor een band die hengelt naar fans van Nine Inch Nails en Marilyn Manson. Toch zouden liefhebbers van deze bands die het wachten op een nieuwe plaat (NiN) of de irritatie van de greatest hits in plaats van een nieuw album (MM) van zich af willen schudden deze week maar eens naar de platenwinkel moeten gaan om Up Off The Floor te luisteren. Geloof me, het zal je bevallen.

File: God Lives Underwater – Up Off The Floor
File Under: Industrial alternatief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven