The Gun Club – Miami / The Las Vegas Story

Het klassieke popverhaal van de duivel die een muzikant verleidt zijn ziel in te ruilen voor groots talent ontstond in de jaren dertig van de vorige eeuw. De oude bluesheld Robert Johnson was de eerste, maar bleek niet het laatste slachtoffer. Ergens begin jaren tachtig herhaalde de duivel deze truc. Slachtoffer cq begunstigde was de voormalig voorzitter van de Blondie-fanclub, Jeffrey Lee Pierce. De ruil leek er in dit geval vooral op neer te komen dat de geest van een oude bluesman en de geest van de duivel zelf afwisselend bezit namen van het lichaam van de jonge punkrocker. Met zijn band The Gun Club maakte Jeffrey Lee Pierce in elk geval een aantal van de meest bezeten platen die ik ken. Maar bewijzen kon ik dat niet meer. De twee beste platen van The Gun Club, Miami en vooral The Las Vegas Story, waren als LP’s sinds lang uitverkocht en de jaren tachtig-rereleases op CD klonken alsof de opnames in een broodtrommel waren gemaakt. Sympathy for the Record Industry heeft deze twee platen nu netjes digitaal geremasterd en opnieuw op CD uitgebracht. Uitgebreide bonustracks zijn er niet op te vinden, en ook de linernotes zijn zeer beperkt. Op The Las Vegas Story – The Gun Club’s magnum opus – staat niet veel meer dan In Loving Memory of Jeffrey Lee Pierce & Rob Ritter. De duivel heeft inderdaad al jaren geleden terugbetaling geeist.

File: The Gun Club – Miami / The Las Vegas Story
File Under: De duivel geeft, de duivel neemt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven