Roni Size – Return to V

Roni Size en Adam F waren pioniers, ergens in 1997. Opeens bestond er ook een radiovriendelijke kruising tussen mysterieuze jazz, spannende filmmuziek-samples en agressieve breakbeat. U kent hun beider “Brown Paper Bag” en “Circles” vast wel. En Roni knutselde voort: hij maakte een album met gastzangers (In the Mode, 2000), eentje zonder (Touching Down, 2002) en produceerde vinyl dat het een lieve lust was. Intussen haalde de rest van de drum’n’bass-gemeenschap hem ver in met de betere en originelere danstracks, maar helaas halen die zelden de media… U hoeft maar op http://www.dnbforum.nl of op http://www.breakbeat.co.uk/features/TheTop20Tunes te kijken: Roni Size is dan wel een grote naam, maar zeker niet (meer) de beste in de scene. Roni’s nieuwe album, Return to V, is een prima geproduceerd bass-en-drommeltje, met wel 19 gastzangers, maar zonder rustpunten zoals het album New Forms uit 1997 die had. En mainstream zoals dat zal dit ook niet worden. Hoewel, Pull Up en No More klinken, op de beat na, urban genoeg voor de playlist van TMF overdag! Gelukkig staat er ook een handvol goede nummers met spanning en opbouw op, die zelfs op dansvloeren moeten werken, zoals “Groove On”, “The Streets”, “Trouble”, “Thirsty” en “On And On”. Dat compenseert de eerste helft van het album, waarin de zang weinig toevoegt: de nummers missen melodie en verrassing en knallen daardoor lomp en eenvormig. In “Want Your Body” (zang van Joe Roberts) en “Sing” (Jocelyn Brown) klinkt dat al beter, maar ik heb zoiets wel eens eerder gehoord. Eigenlijk moet Roni maar eens kiezen: of de beats een echt goede zanglijn laten begeleiden, of al die zangers naar huis sturen en energie in een vernieuwend geluid stoppen.

File: Roni Size – Return to V
File Under: drum’n’bass met zang op herhaling


mij=Thrive

3 Comments

  1. PoWeRPoD

    ehm… ik denk dat jij het helemaal verkeerd begrepen hebt, roni is de 2pac van d&b, zijn albums zijn juist elke keer anders en erg origineel, en daarbij is hij de uitvinder der d&b, dus alle anderen zijn eerder onorigineel dan deze, zoek in het vervolg je info bij een andere site, hiervan klopt niets

  2. Ehm.. jij hebt het niet helemaal goed begrepen, ik denk dat je maar eens goed na moet gaan, roni was de eerste zullen de anderen dan niet onorigineel zijn? das hetzelfde als de consumentengids die dnek ook dat aldi cola beter smaakt als echte coca-cola, Roni is de uitvinder en dus de 2 pac of elvis van de d&b… :S
    Ik groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top