Enchant – Live At Last

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar van toch bijna alle concerten die ik in mijn al dertig jaar durende leventje bezocht heb kan ik me wel wat herinneren. In ieder geval of het goed was of slecht en vaak ook nog wel een (grappige) anekdote. Bij festivals ligt dat wat anders. Daar kan ik de grote lijn nog wel onthouden (errug goed of errug slecht) maar de middelmaat verdwijnt snel uit mijn grijze massa. Nu weet ik nog wel zeker dat ik Enchant live gezien, maar ik kan me echt niet meer herinneren wat ik van dat optreden vond. De reden daarvoor is simpel weet ik weer nu ik naar Live At Last zit te luisteren. Enchant stond die avond in het voorprogramma een jaar of zes geleden in het voorprogramma van Spock’s Beard en werd gewoon h-e-l-e-m-a-a-l zoek gespeeld. En om eerlijk te zijn: echt warm krijg ik het niet van deze live-plaat. Ted Leonard moet het me net te vaak uit zijn tenen halen. Ik luister veel liever naar Enchant op een studioalbum. Niet raar dus dat ik me nog wel exact kan herinneren dat ik Break zat mee te blèren in de Seat Ibiza (met Porsche motor) op weg naar Schiphol om de rechtmatige eigenaar van dat koekblik op te halen. In de studio is het immer hardwerkende Enchant gewoon veel beter.

File: Enchant – Live At Last
File Under: Doet u mij de studioversies maar

Een reactie

 1. Andy

  Nou, ik heb ze ook gezien. In het voorprogramma van Dream Theater.
  Enne, ze klonken en waren beter als de DT themselves. Althans die avond, want James Labrie had er geen zin in die avond (in Den Bosch ?, een erg slecht zaaltje )
  Live op cd heb ik ze nog niet gehoord, en ja op studio materiaal, gaan ze steeds beter klinken.
  Kortom geef ze een kans deze hard working guys !
  Nee Petje af toen voor Enchant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven