Roman Fisher – Bigger Than Now

Op de fiets naar Rome kwamen we langs Hockenheim. Hockenheim, het legendarische racecircuit met prachtige lange stukken. We reden op onze fiets langzaam langs het hek bij de Ostkurve. Wat zich voor mijn ogen afspeelde zal ik nooit meer vergeten: de hele Ostkurve was weg. Het lange rechte stuk was weg. De Duitschers maakten een Mickey Mouse circuit van Hockenheim. Ik voerde een discussie met een oude Duitscher. Hij kwam al jaren op Hockenheim en vond het zonde, maar ja, alles gaat door. Ik snapte niets van die Duitscher. Maar hij had gelijk, wij moesten ook door, er moest een camping gezocht en gevonden worden en we fietsen door het bos verder. Rome was nog ver. Ik moest aan dat moment denken toen ik naar Bigger than Now van Roman Fisher aan het luisteren was. Het zijn mooie popliedjes die het achttienjarige mannetje op plaat heeft gezet. De plaat klinkt goed, het hoesje is mooi. Zijn Duitsche accent is niet irritant en zelfs wel charmant. De ene keer klinkt hij als een singer/songwriter, de volgende eer klinkt hij als een muzikant die liever Modern Talking tot voorbeeld stelt. Maar hij komt er mee weg. En toch. Het is alsof hij de rechte stukken uit zijn plaat gehaald heeft. Hij haalt geen topsnelheden. Zijn plaat is een Mickey Mouse circuit geworden. Links, rechts en dan een lange doordraaier. Helaas alweer naar rechts. En nergens worden topsnelheden behaald.

File: Roman Fisher – Bigger Than Now File Under: Popliedjes zonder rechte stukken en topsnelheden File Audio: Luister zijn cd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top