Jon Oliva's Pain – 'tage Mahal

De toekomst van Savatage lijkt ongewis, nu producer Paul O’Neill als eigenaar van de naam geen tournees onder die naam toestaat en er ook geen nieuw plaatwerk op de rol staat. De bandleden zijn daarom met eigen projecten begonnen. Onlangs kwam Chris Caffery met een prima solo-album, nu is het zanger/toestenist/componist Jon Oliva die onder de naam Jon Oliva’s Pain een album uitbrengt. Aanvankelijk was ‘tage Mahal de bandnaam, maar die al te duidelijke verwijzing naar Savatage mocht niet. Een duidelijker indicatie over de sfeer in het Savatagekamp kun je bijna niet krijgen… Gelukkig is boosheid voor bands als deze meestal een goede drijfveer voor lekkere muziek, en daar is Jon Oliva’s Pain geen uitzondering op. Het is ook heerlijk weer een hele cd lang het weinig geschoolde maar buitengewoon intense stemgeluid van Oliva te horen. Dat er veel overeenkomsten met het werk van Savatage zijn is onvermijdelijk. De muzikanten (allen ooit lid van Circle II Circle) zijn al langer werkzaam in het genre en hebben dan ook geen enkele moeite met het songmateriaal. Het is duidelijk hoorbaar dat er een andere gitarist aan het werk is dan bij Savatage, maar voor de rest moet je de verschillen met een lantaarntje zoeken. Maar ach, we moeten al veel te lang wachten op nieuw materiaal van Savatage, dus een cd van Caffery én deze ‘tage Mahal zijn het best denkbare alternatief. Ik doe het er voorlopig mee en enige tegenzin is daarbij niet te bespeuren…

File: Jon Oliva’s Pain – ‘tage Mahal
File Under: De Stem is helemaal terug van nooit weggeweest
File Audio: [The Dark] [Pain]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top