Hot Water Music – The New What Next

Een jaar of vijf geleden was het – van oorsprong – punklabel Epitaph überhip en wist het de ene na de andere band of artiest te strikken. Ondanks dat dit een aantal pareltjes van platen op heeft geleverd, was deze overproductiviteit er debet aan dat er ook een heleboel bagger werd uitgebracht. Ironisch genoeg was het Epitaph’s oprichter Mr. Brett Gurewitz die ooit voor zijn bandje Bad Religion schreef: ‘Quality or Quantity, a choice you have to make’. Die keuze is inmiddels gemaakt en de laatste jaren is men een stuk selectiever te werk gegaan met wat er precies wordt uitgegeven. Een van de bands die tijdens de jaren van overvloed werd vastgelegd was het talentvolle Hot Water Music. Na een veelbelovend debuut en een aantal zeer aardige platen op kleinere labels leek HWM the next big thing te kunnen worden en werd dus ook onder lofgezang binnengehengeld. Helaas zou al snel blijken dat de sprong in het diepe groter was dan voorzien. De eerste twee releases waren ronduit teleurstellend en hoop op een wederopstanding leek tevergeefs. Gelukkig had men geduld en het lijkt erop alsof de belofte met het recente The New What Next eindelijk wordt ingelost. Een instant klassieker waarop duidelijk gekozen is voor een nieuwe aanpak. Er wordt wat gas teruggenomen en de melodie is de grote stuwende kracht. Geen wegwerpliedjes meer maar volwaardige popmuziek met een heavy randje. De vocalen hebben zelfs wat weg van wat wij doorgaans gewend zijn van Bono terwijl ook in ritmisch opzicht grote progressie is geboekt. Alles bij elkaar een zeer sterk album met geen enkel zwak nummer. De diepte-investering zou zomaar eens uit kunnen betalen. Een van de topreleases van dit jaar.

File: Hot Water Music – The New What Next
File Under: Niet hard maar gevoelig
File Audio: [All Heads Down][The End Of The Line]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven