Kruger – Cattle Truck

Ploegen, ploegen en doorploegen. Doorploegen op het snijvlak tussen sludgecore, doommetal en noisy psychedelica. Dat is waar het, mij tot nu toe volstrekt onbekende, Kruger goed in is. Doorstampen op loodzware metalriffs, dat is wat ze met veel plezier doen, want Cattle Truck na staat er vol mee. Het is, weet ik nu, hun tweede album. Het eerste Built for Speed stamt uit 2002. De gitaren malen en feedbacken dat het een lieve lust is, aangevuld door bulderzang. De drums zetten de apocalypse in gang en de bassist legt een enorm dikke basvloer neer. En tussendoor een vette joint rokend natuurlijk. Af en toe psychedelisch a la Mastodon, maar meestal zwaar groovend zoals een Entombed dat ook zo graag doet. Af en toe duikt er ook een enigszins gothisch aandoende cleane zang op. Opvallend is verder de cover van Depeche Modes “I Feel Love”, Maar het hoogtepunt van Cattle Truck bevindt zich aan het einde. In de vorm van de laatste track, “The Drive Run”, een episch opbouwend spektakel met stevige Neurosis-inslag. En dan kom ik tot de slotconclusie dat een positief koopadvies wel op zijn plaats is.

File: Kruger – Cattle Truck
File Under: Span maar voor mijn wagen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven