Megadeth – The System Has Failed

Megadeth was de laatste tien jaar een aflopende zaak. Zwakke platen, gezoek naar een hitje en geforceerde pogingen het bekende metalgeluid te combineren met zogenaamd alternatieve klanken. Dieptepunt was de plaat Risk uit 1999, waarbij ze godbeterd experimenteerden met beats. Onnodig te zeggen dat de band daarna ook uit elkaar viel. Dan is het wel verrassend om te zien dat er toch weer een nieuwe plaat uitkomt. En nog verrassender wordt het als blijkt dat die plaat ook nog eens erg goed is. Want dat is ie. The System Has Failed is met gemak de beste plaat die Mustaine de afgelopen 12 jaar heeft uitgebracht. Aanhakend bij klassiekers als Rust In Peace en Countdown To Extinction laat System een fris geluid horen met songs die weeer bol staan van de typische Megadeth hakriffs, tempowisselingen en uitmuntend drumwerk en gitaarwerk. Dat kan natuurlijk ook niet missen met een drummonster als Vinnie Colaiuta (bekend van enige honderden studiosessies, varierend van Frank Zappa tot Ilse De Lange) en oudgediende gitarist Chris Poland terug in de gelederen. Uitschieters te over op deze schijf, “Blackmail The Universe” opent op typerende wijze met spectaculair gitaarwerk en spannende tempowisselingen, “Die Dead Enough” kent een mooi refrein en een beukend einde, “Kick The Chair” zit stampvol geweldige gitaarsolo’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. En zo komt Megadeth weer terug in de eredivisie van de metal met een van de beste metalschijven van dit jaar. En dat zag niemand aankomen volgens mij.

File: Megadeth – The System Has Failed
File Under: Topmetal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven