Dicemen – A Thing Called Rock'n'Roll

Voordat ik klaar ben met het bestuderen van de koele hoes van A Thing Called Rock’n’Roll is de cd al afgelopen. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Verdomme, had ik maar een mooie grote LP-hoes in mijn handen, verzucht ik. Nu irriteert die spiegelende jewelcase me terwijl ik kijk naar de tekening van Peter Pontiac waar de eerste echte cd van de Dicemen achter schuil gaat. De Dicemen bereikten min of meer tot hun eigen verbazing vorig jaar de finale van de Grote Prijs. Niet dat ze niet overtuigd waren van hun eigen kunnen. Integendeel, maar ze dachten niet echt op hun plaats te zijn bij de Grote Prijs met hun *-billy. Dat viel dus mee. De optredens stroomden binnen na het behalen van de finale. Nu zijn ze de eerste van de finalisten uit de categorie pop/rock 2003 die met een volwaardig album op de proppen komen. En dat album stampt 14 tracks lang aardig hard in de rondte. Gelukkig beperken de Dicemen zich niet strikt tot één hokje van de diverse -billys die er zijn. Alleen de Billy van de Ikea wordt terecht over geslagen. Dat past dan ook niet echt bij hoge kuiven en strakke leren pakken.

File: Dicemen – A Thing Called Rock’n’Roll
File Under: *-billy
File Audio: [Boogieman]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top