Schwarz – Arty Party

Het is gigantisch feest bij Schwarz. Het trio Spanjaarden is er namelijk in geslaagd om veel geld te vangen voor hun eigentijdse versie van Picasso‘s Demoiselles. Onder het mom van een klein feestje voor intimi hadden ze een kunsthandelaar naar hun oefenruimte gelokt en verleid tot de aankoop. De meest onschuldige manier van de man beïnvloeden was de muziek van hun aanstaande plaat Arty Party voor hem te spelen terwijl hij het schilderij bekeek. Toch schrok hij bij de aanblik van het schilderij en kreeg door de bedwelmende muziek het gevoel dat de weg kwijt raakte. De oude meester was strak getrokken en geupdate met cocktailglazen, peuken en het fruit op de tafel vervangen door flessen drank. De muziek maakte hem hoorndol. Niet raar natuurlijk. Schwarz doet met haar muziek precies hetzelfde als ze met Demoiselles gedaan hebben. Ze graaien gulzig een grote hoeveelheid oude meuk (krautrock, Velvet Underground) bij elkaar. Plempen er wat meer hedendaagse invloeden (shoegazer, Trans-Am en het bevriende Manta Ray) bij. En gaan daar vervolgens mee aan de slag om hun eigen ding te maken. Wat altijd overdonderend is en je speakers uitknalt, maar ook altijd weer even wennen is bij de eerste beluistering. Zo’n feestje waar je je aan het begin van de avond niet op je gemak voelt, maar aan het eind van de avond het spoor bijster bent. Je kent het vast wel. De arme kunsthandelaar nu ook. Een half miljoen teuro’s armer en een moderne replica rijker verliet hij vele uren later het pand. Zichzelf afvragend wat er nou in hemelsnaam gebeurd was sinds die middag. En die Alfonso maar grijnzen vanachter zijn vitrage terwijl hij de champagne ontkurkt..

File: Schwarz – Arty Party
File Under: Mooi kunstje geflikt
File Audio: [Droning Forever][Hipnonimho]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top