DAT Politics – Go Pets Go

Mankeert er wat aan mijn cd-speler? Dat dacht ik de eerste keer dat ik Go Pets Go van het noord-franse DAT-Politics draaide. Het lijkt soms wel of de muziek achterstevoren op de cd is gezet. Toch is het best een koddig en vrolijk werkje als je de moeite neemt wat vaker te luisteren, al zal die eerste indruk vast nooit meer worden goedgemaakt. Beelden van springende Tele-tubbies en andere pluchen beesten die wild op van die kinderpianootjes pingelen komen spontaan in je op als je dit maar vaak genoeg draait. U raadt het al, dat heb ik te vaak gedaan. Welk statement met deze muziek gemaakt wordt is me niet duidelijk geworden. Alleen het liedje “This way” is nog wel enigszins dansbaar, de rest van dit album heeft maar rare ritmes. Het ergste wat je ze aan zou kunnen doen is te schrijven dat ze traditioneel zijn. Een intro, middenstuk, refreintje, einde etc, je zoekt er tevergeefs naar en ze zijn er nog trots op ook, denk ik maar. De argeloze luisteraar zal zich in ieder geval niet direct thuisvoelen in de soundscapes van DAT Politics. Het lijkt er dan ook op dat ze het begrip muziek al lang en breed ontstegen zijn. Het is veel meer, wat ze doen, een crossover tussen geluid, beeld en gevoel. Live ziet het er ook al merkwaardig uit: drie laptops op een rijtje en maar freaken met die hap. Wie het zelf eens wil proberen: dat kan hier

File: DAT Politics – Go Pets Go
File Under: Tele-tubbies-on-speed
File Audio: [Bees’reBees]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven