Beef – Babylon By Beef

Het zit zo: ik vond Beef eigenlijk gewoon een beetje irritant. Ik had vooral moeite met die zanger. A om naar te luisteren en B om naar te kijken. Echter, ik gaf het niet zo snel op, want soms moet de relatie tussen band en luisteraar gewoonweg groeien. Ik had altijd het gevoel dat een Beef cd en ik best samen gelukkig zouden kunnen zijn. In de hoop van die irritatie af te komen ben ik ooit eens dapper geweest. Ik plantte mezelf op de bank, P.U.R.E sessions van Beef in de DVD-speler, en ging eens een goed gesprek met ze aan. Ik had geen hoge verwachtingen, maar na een paar nummers verbaasde ik me er over dat ik met zeer veel plezier zat te kijken. Ik constateerde dat de heren van Beef een stel leuke gasten en goede muzikanten zijn. En dat vonden ze zelf ook al toen ze in 1999 Babylon by Beef uitbrachten op 10″ vinyl. Vijf jaar later vinden ze dat de platenspelerloze mensen ook recht op deze nummers. En terecht hoor, leuk plaatje, je hoort wel dat ze nu nog steeds uit het zelfde vaatje tappen. Alleen klinkt Beef nu veel professioneler en ook wat gladder dan toen. Ik denk dat de echte Die Hard Beef fans – en die bestaan, ik sprak ze op Pinkpop – heel blij zullen zijn met deze re-release. Ze zullen samen op vakantie gaan, feestjes vieren en verder wil ik niet weten wat er nog meer gebeurt tijdens het “choppen” van Beef. Ik weet nu wel dat ik zomers meer fan van Beef dan nu de bladeren aan de bomen verkleuren, dus misschien moet ik het dan maar op een vakantieliefde houden.

File: Beef – Babylon By Beef
File Under: Hollandsche Chop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top