vidnaObmana – Legacy

Arme Steven Wilson-verzamelaars. Ik vrees dat ze zojuist weer een plaat aangeschaft hebben die ze voorlopig niet meer uit de kast zullen trekken. Legacy van vidnaObmana ligt namelijk niet bepaald in het verlengde van het werk wat Wilson doet met zijn Porcupine Tree. Maar ja als je alles wilt verzamelen waar Wilson een (gast)rol op speelt, dan moet je af en toe ook pijn lijden als fan. Als liefhebber van donkere ambiënt uit het straatje dat kruist met Coil en Aphex Twin ben je meer op je plek. Want ben je daar liefhebber van, dan ben je bij dit derde deel in een reeks van werkjes van vidnaObmana’s trilogie over Dante wel degelijk aan het goede adres. Nadat Steve von Till (Neurosis) met zijn donker donkerbruine stem “Canto XXVII” heeft voorgedragen over spookachtige elektronische klanken trekken ruim een uur lang indrukwekkende ambiënt klanken aan je voorbij. Als een gestaag met grijze massa dichttrekkende hemel zonder echt eruitspringende koppen. Je kunt er voor proberen te vluchten, maar je zult al snel in zien dat dat geen zin heeft. Het zit overal hetzelfde. Daarom is het aan te raden Legacy gedwee te ondergaan en je in alle rust mee te laten voeren. En dan blijkt er na een dik uur in het afsluitende aan titelnummer toch een zonnestraaltje door te breken met langste gitaarsolo die Steven Wilson ooit opnam. Voor de donkere dagen die volgen.

File: vidnaObmana – Legacy
File Under: Ambient tot op het bot
File Audio: [Legacy][Cycle of Agony]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven