Sons and Daughters – Love the Cup (EP)

Het moet niet meevallen voor een man om van huis te zijn en te toeren met een band. De man heeft van dattum nodig, en moet dus op zoek. Het valt niet mee als rockster. Zo zullen Jeffrey Lee Pierce en Dave Eugene Edwards beide ooit wel eens op toer geweest zijn met respectievelijk The Gun Club en Sixteen Horsepower in Schotland. En daar komen dan kinderen van, onwettige kinderen. Die koters worden meestal geheim gehouden, en moeten uit de luwte van het harde rocksterren bestaan met sex, drugs and rock ‘n’ roll een eigen leven opbouwen. Als echter hun zonen en dochters – Sons & Daughters – zich later ook in de muziek storten komt alles toch nog uit. En daar ben ik blij mee. Niets van dit alles hoeft tenslotte geheim te blijven als het mooie muziek oplevert. Sons & Daugthers deed eerst stiekem ervaring op in Arab Strap. Hierna bracht ze in kleine oplage twee e.p.’s uit. Dankzij de jongens van Franz Ferdinand, waar ze het voorprogramma voor mochten doen, kwam de laatste e.p. met de titel Love the cup alsnog op een groter label uit. Love the Cup telt 7 tracks die tekstueel de duivel goed in de oren moet klinken. Naast de eerder genoemde invloeden noem ik nog even The Kills, Nick Cave en onze eigen Bettie Serveert. Schotland geeft één van haar geheimen prijs en dat levert vooralsnog al een zeer geslaagde e.p. op.

File: Sons and Daughters – Love the Cup (EP)
File Under: Schotse rockende bastaardkinderen
File Audio:[Fight][Johnny Cash]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top