Soundsurfer – Nude

‘Mooi niet dat wij hier elkaar aan gaan zitten staren in dit hok en gaan lijden aan een tweede-plaat-syndroom.’ Zoiets moet Soundsurfer gedacht hebben toen ze het in de oefenruimte hadden over hoe nu verder na hun leuke eerste cd Allow Me. Dus deden de heren maar eens goed raar. Boekten voor een paar wekendezelfde studio in Zuid Spanje waar dEUS en Tindersticks ook al eens albums opnamen. En charterden bovendien, en dat is misschien nog wel belangrijker dan de plek waar Nude opgenomen werd, precies de goede producer voor hun muziek. Ik noemde het frisse grunge, omdat ik soft grunge wel erg Sky Radio vind klinken. Maar goed, de Amerikaanse producer M’her zat dus achter de knoppen en die voorzag eerder Brad en Satchel-platen van een perfect geluid. Dat is hem ook gelukt met Nude. Soundsurfer klinkt directer en naakter – goh, vanwaar die titel toch. Het zal ook wel komen door de korte periode waarin de nummers geschreven en opgenomen werden. Dit zorgt er wel voor dat Soundsurfer meer rockt dan op Allow Me. De opsmuk van samples en andere fratsen is verdwenen waardoor Soundsurfer meer klinkt zoals ze op het podium ook klinken. Misschien is Soundsurfer hier wel een beetje te ver in doorgeslagen waardoor de mooie details van de eerste plaat ontbreken. Toch durf ik wel te stellen dat Soundsurfer een blijvertje is. En ik geloof dat ik ook maar eens een bandje start en gelijk de tweede plaat op ga nemen in Spanje. Alles beter dan dit waterland.

File: Soundsurfer – Nude
File Under: De blote mannen op de hoes zijn hier niet het selling point

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top