Where Angels Fall – Dies Irae

Best raar eigenlijk dat Nederland op dit moment één van de belangrijkste landen is qua gothicmetal/rock of hoe je het ook wilt roepen. Met After Forever, Within Temptation en Epica hebben we behoorlijke hete ijzers in het vuur. En deze drie worden al weer op de hielen gezeten door Autumn. Ooit was dat anders en kwamen veel van de toonaangevende bands uit Noorwegen. Theatre of Tragedy en The Sins of Thy Beloved bijvoorbeeld. Het Where Angels Fall bestaat nog maar een klein jaartje en doet een poging aan te haken bij oude Noorse en nieuwe Nederlandse successen. De vier mannen en vrouwen leveren een best aardig eerste product af met Dies Irae. Deze doet klassieker aan dan de laatste cds van bovengenoemde Hollanders, qua sfeer gaat het meer richting de eerste cd van The Gathering. Maar dan wel minder goed. Er is iets aan het gitaargeluid dat me een beetje irriteert. Aan zangeres Eirin Bendigsten ligt het in ieder geval niet. Die zingt prima en de combinaties met het koorgezang is best goed. Maar wat meer variatie in hoe ze zingt zou toch wel welkom zijn. Bovendien staat ze wat teveel naar achteren in de – verder prima – mix en knalt ze er nooit eens even lekker uit. En als we dan toch bezig zijn: de variatie in de nummers had ook wel wat groter gemogen. Het wordt na 20 minuten wel wat eentonig allemaal. Nee, voor Where Angels Fall hoeven de Nederlandse toppers voorlopig nog geen angst te hebben. Maar wat niet is kan nog komen.

File: Where Angels Fall – Dies Irae
File Under: Noorse Gothmetal/rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven