Butchies – Make yr life

Begrijp me goed, ik heb niets tegen emancipatie. Integendeel zelfs, het is juist goed dat vrouwen – ook in de muziek – zich steeds meer laten gelden. Er zijn echter grenzen. Neem het Amerikaanse Butchies, of moet ik nu The Butchies zeggen, dat uit drie vrouwen bestaat. Het concept is een traditionele bezetting met een gitaar, een bas en drum. De muziek is een soort springrock dat ergens ligt tussen Skunk Anansie en The Donnas. Het is echter weinig opwindend, dit is allemaal eerder en vooral beter gedaan. Misschien moet de opwinding komen van de lesbische teksten: “I’m gonna jump on you on the bed.” Ik heb echter de indrukken dat dit meer springen is dan waar het ongetwijfeld om zal gaan. De cover van de hit “Your love” waarmee The Outfield in de jaren ’80 succes had is het ook niet, het is net of iemand er een rem opzet: Niet te hard dames, dit willen de luisteraars niet! Toch is Make yr life alweer hun vierde album sinds 1998. Iemand zal het dus wel kopen. Ik zal eerlijk zeggen dat ze tot op heden totaal langs me heen gegaan zijn, en ik heb zo’n vermoeden waarom. Ik waardeer het als vrouwen tegengas geven in een door mannen gedomineerde muziekwereld, maar deze kijk in de Amerikaanse keuken had wat mij betreft achterwege kunnen blijven.

File: Butchies – Make yr life
File Under: Niet opwindend
File Audio: [Trouble]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven