Patrick Delabie – Correct Me If I'm Wrong

Hier hebben we er weer eentje: hard werken, veel doen. Patrick Delabie is de naam en in het rijtje bezigheden is hij nu ‘singer/songwriter’ op zijn cv bij te schrijven. Hij speelde al in Betty Ford Clinic, maakte de punkrockplaat “Specimen” en nu dus de CD “Correct Me, If I’m Wrong”. (Eenkennig zijn de punkrockers van tegenwoordig niet: ook iemand als Kevin Devine houdt er naast zijn carriere als zanger van Miracle of 86 een loopbaan als singer/songwriter op na, net als Joey Cape van Lagwagon en Tony Sly van No Use For A Name.) De veertien tracks van Patrick Delabie zijn zowel vakkundig op plaat als netjes in elkaar gezet. Want naast zijn bandervaring is Patrick Delabie ook nog eens eigenaar van Studio 195 in Wernhout, waar al een indrukwekkende lijst bands opgenomen heeft. Zijn stem heeft het stoere en hard aangezette van een held als Steve Earle, maar met een soms iets te nadrukkelijk Nederlands accent. Niet alleen Amerikaanse troubadours hoor je terug, maar ook Elvis Costello anno 1977 en Graham Parker rond diezelfde tijd zijn niet onopgemerkt aan hem voorbijgegaan. Jammer dat de meeste tracks vrijwel exact hetzelfde tempo hebben, waardoor je niet zomaar meegenomen wordt door de plaat. Wel lekker in de kroeg na een dag hard buffelen: handen uit de mouwen en meebrullen.

File: Patrick Delabie – Correct Me If I’m Wrong
File Under: Hardwerkende sing/song
File Audio: [Cool Down My Heart][You Are The One][Pants]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top