Derek Sherinian – Mythology

“Zeg, waarom staat die deur hier open?” “Huh, welke deur? Toch niet…” “Afdeling 3a. Wie zitten daar eigenlijk?” “Ohoh, da’s de afdeling voor megalomane metaltoetsenisten.” “Oh nee, hè? En er lopen er al zoveel los!” Vroeger waren toetsenisten bereid zelfs náást het podium te gaan staan, zoals Geoff Nichols bij Black Sabbath en Randy Damage bij Queensryche. Om de een of andere reden is nu zelfs een plek op het podium al niet genoeg meer en moeten ze allemaal solo-cd’s gaan uitbrengen. Nog niet zo lang geleden was het Michael Pinnella die zich mocht uitleven, nu is het (voor de vierde keer alweer) Planet X-toetsenist Derek Sherinian die fijn heeft mogen knutselen. Sherinian heeft besloten er wat vriendjes bij uit te nodigen, zodat onder andere de jazzrockerige klanken van Allan Holdsworth, de rootsy klanken van Zakk Wylde en de spierballenrockklanken van John Sykes te horen zijn. Maar is het dan geen cd vol krachtpatserij? Nou eh…ja, behoorlijk zelfs. En toch hebben de nummers een kop en een staart. De variatie is groot, van shreddersolo’s tot mooie klanktapijtjes en zelfs een verrassend goed passende rocksong met salsasausje, en dat alles zonder dat het een allegaartje wordt. Het is geen cd voor het grote publiek – al was het maar omdat er op slechts één nummer gezongen wordt – voor liefhebbers van het betere Satriani- en Vai-achtige werk is dit zeker een aanrader. “Zeg meneer Prikkie, nog even een vraagje: u vond die cd van Pinnella toch leuk? En deze ook al? Wat zegt dat over u?” “Dat zegt afdeling 3b…”

File: Derek Sherinian – Mythology
File Under: Gefieper op hoog niveau
File Audio: [Alpha Burst] [The River Song]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top