NOFX – The Greatest Songs Ever Written (By Us)

Wanneer één van je favoriete bandjes een Best Of CD uitbrengt betekent dat meestal weinig goeds. Het kondigt vaak aan dat het hoogtepunt reeds achter de rug is en het vanaf hier alleen maar bergafwaarts gaat. Gelukkig zit er bij NOFX iets anders achter. Ze zijn simpelweg voor zichzelf begonnen en platenmaatschappij-van-het-eerste-uur Epitaph wil nog snel even wat vruchten plukken voordat het te laat is. En dat hebben ze helemaal niet lullig aangepakt. Met 27 (!) nummers wordt een zeer goed afgemeten overzicht geboden van wat NOFX ons de afgelopen 15 jaar heeft voorgeschoteld. Natuurlijk ontbreken er een paar klassiekers, je houdt nu eenmaal nooit iedereen te vriend, maar het geheel is opvallend sterk uitgekozen. Eindelijk eens een verzamelaartje dat de moeite waard is. Ken je de band niet, ga je dan eerst diep schamen en schaf daarna gerust The Greatest Songs Ever Written (By Us) aan. Maak kennis met de unieke liedjes die bol staan van de sterke melodieën en hilarische teksten. NOFX was één van de eerste punkbandjes die de serieuze ondertoon van de punkscene een beetje los liet en zich vooral richtte op de muziek en het vermakelijke aspect. In de loop der jaren hebben ze zich een geheel eigen stijl weten aan te meten, compleet met trompetjes en orgeltjes, welke tot op de dag van vandaag door weinig andere bands benaderd is. Met de recente overstap, naar het ooit zelf opgerichte label Fat Wreck Chords, is ook de drang naar wereldverbetering en politieke geëngageerdheid gekomen maar gelukkig is dat een weg die nog voor ons lijkt te liggen. Wij genieten voorlopig lekker van al dat moois uit het verleden.

File: NOFX – The Greatest Songs Ever Written (By Us)
File Under: 15 jaar superlekkere punkliedjes op een hoop
File Audio: [blader hier maar eens rond]

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven