Me First And The Gimme Gimmes – Ruin Jonny's Bar Mitzvah

Best knap wat die gozers van Me First & The Gimme Gimme´s doen. Al vier albums lang leveren ze geweldige coveralbums af die geen moment vervelen. Je zou toch verwachten dat dat een keer op zou houden. Ik was dan ook een beetje huiverig om te horen dat de heren nu een live-album uit zouden brengen. Dat kon best wel eens eindigen in een chaos. Zeker als ze het ook nog eens gaan koppelen aan de Bar Mitzvah van één van de familieleden van de band. Het bewijs dat het echt zo is wordt als filmpie meegeleverd op de cd. De hele familie (van jong tot oud) heeft ofwel gele proppies in de oren of vingers. En danst (en hoe!), kijkt bedenkelijk of schudt met het hoofd. Briljant! Net zoals de coverversies van de heren Gimmes natuurlijk vrijwel altijd geweldig. De hele muziekgeschiedenis wordt weer overhoop gehaald. Van Led Zeppelin‘s “Stairway To Heaven” tot The Carpenters‘s “Superstar” het is allemaal weer even leuk. En passant worden de bands ook nog even op de hak genomen (“This song is written by one of the overrated bands of alltime, It’s a kinda crappy song but we made it great” bij het aankondigen van “Strawberry Fields Forever”). Het is natuurlijk briljant om zo’n Bar Mitzvah op te luiken met de Gimme’s, toch denk ik dat ik net iets liever de studioalbums hoor. Maar goed, wie heeft ooit beweerd dat we de Gimme’s serieus moeten nemen?

File: Me First & The Gimme Gimmes – Ruin Jonny’s Bar Mitzvah
File Under: Feest! Feest! Feest!
File Audio: [The Longest Time]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven