Silkworm – It'll be cool

Er zijn mensen die denken dat recensenten soms de plaat niet of niet helemaal gedraaid hebben, voordat ze hier iets over zeggen. Wij bij File Under bezondigen ons hier niet aan. Wij luisteren braaf de hele cd, om er vervolgens een eigen draai aan te geven. Er zijn echter cd’s die ik op basis van de bandnaam eigenlijk al een stempel geef. Neem bijvoorbeeld de bandnaam Silkworm, oftewel zijdeworm. Het geeft weinig hoop. Er zijn cd’s die ik op basis van de titel al een stempel geef. Neem bijvoorbeeld It’ll be cool. De wanhoop lijkt toegeslagen te hebben. Er zijn cd’s die ik op basis van de hoes al een stempel geef. Neem de hoes van Silkworm’s: It’ll be cool. Het roept iets op van een zanger met een te groot ego. En daar houd ik niet van. Silkworm doet al vanaf 1987 haar ding vanuit Missoula (Montana, VS), liftte mee op de succesvolle Seattle-grunge en is alweer toe aan haar negende album. Die zijn volledig langs me heengegaan, en als ik dit album hoor is dat maar goed ook. Nou is dit wel weer erg kort door de bocht, want op dit door Steve Albini geproduceerde album staan twee geslaagde tracks: “Something Hyper” en “Xian Undertaker”. Beide refereren aan Pavement en de laatste ook nog wel aan the Kinks. Van de andere vijf post-grunge nummers word ik niet blij. Mijnheer de zanger (Tim Midget) en de rest van de band komen hier te geforceerd over. In Nederland hebben we hier een gezegd voor: van dik hout zaagt men planken. Daar helpt geen Steve Albini tegen. Twee van de zeven goed is te weinig.

File: Silkworm – It’ll be cool
File Under: Zo heeft Kurt het vast niet gewild
File Audio: [Don´t Look Back]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven