Live – Awake, The Best of Live

Sommige bands, daar begrijp ik helemaal niks van. En van sommige fans nog veel minder. Neem nu die heikneuters van Live. Wat die de afgelopen jaren flikken, dat kan echt niet. En het meest verbijsterende komt nog: enorme hoeveelheden fans vinden ze helemaal te gek. Kopen écht alles dat ze op plaat zetten. En vullen concertzaal na concertzaal. En waarom? Ik zou het niet weten. Het vreemde is. Ooit waren ze best ok. Maakten ze plaatjes als Mental Jewelry en Throwing Copper. Maar ik denk dat ze daarna iets verkeerds gegeten hebben. Want daarna kwam er Secret Samadhi, schoor de zanger zijn hoofdje helemaal kaal en had het licht gezien. Hij had seks met dolfijnen en de dolfijnen moesten daar heel hard van huilen. Heel Nederland zong mee. Het zou nog erger worden. De mannen meenden het pathetische “They Stood Up For Love” uit te moeten brengen. Ze hadden immers het licht gezien en de zanger dacht dat hij een soort van Boeddha geworden was. Natuurlijk werd het een hit. Truus met de pollepel stond hardop mee te zingen in de keuken, de mannetjes van Live wisten maar niet van ophouden. Wat waren ze toch een geweldige band. Daarna werd het even stil, maar niet lang genoeg. Want het is bijna kerst. En er moeten nog wat zakken gevuld worden. Dus moest er een Best Of cd uitgebracht worden. En gelukkig, gelukkig hadden de kneusjes nog de inspiratie om wel één nieuw nummer te zoeken en op een cd te zetten. Samen met al die andere pathetische, wanstaltige kutmuziek. Een paar weken geleden had ik nog wel een passende straf voor die kneuzen geweten. Gewoon, omdat ze zulke kutmuziek durfden te maken. Maar in het huidige politieke klimaat moet ik oppassen dat ik niet opgepakt ga worden. Alleen maar omdat ik de mannetjes van Live wil straffen. Iets met een walvisbot heb ik in gedachten, maar laat maar. Net als deze hele cd. En die DVD die erbij zit. Laat maar. Verschrikkelijk.

File: Live – Awake, The Best of Live
File Under: Verschrikkelijke pathetische KUTMUZIEK!

48 reacties

 1. frengotchi

  Tis heel duidelijk dat hier iemand spreekt die niet alleen duidelijk geen enkel respect voor andermans muziek kan opbrengen, maar ook nog eens van totaal verkeerde gegevens overtuigd lijkt te zijn. Waar heeft deze zielepoot in godsnaam uit vernomen dat zanger Ed K. zich ging kaalscheren nadat hij het licht had gezien? Kom op: Als hij zich ook maar een klein beetje verdiept had in deze band voordat hij deze recensie schreef, had hij geweten dat het eerste album Mental Jewelry (dat hij ‘oke’ vond) minstens zo geinspireerd en vol verwijzingen naar (zoals het inde recensie omschreven wordt) ‘het licht zien’ als Secret Samadhi, dat zij gemaakt zouden hebben nadat zij iets verkeerds gegeten hadden?? Te belachelijk om nog verder op in te gaan. Mental Jewelry staat helemaal in het teken van een diepere filosofische verwijzing naar een of andere filsofoof waar Ed van alles over gelezen had.
  Ed scheerde zich helemaal niet kaal na de eerste twee albums, dat deed hij al tijdens het Throwing Copper succes en het heeft al helemaal niks met boedha of weet ik wat te maken, er is geen enkele verwijzing naar Boedha te ontdekken op Thrwoing Copper. hij is idd door verschillende fases gegaan, maar die diepzinnige visie die het mogelijk maakt iedereen te bereiken (waar deze persoon het blijkbaar erg moeilijk mee heeft), is in elk Live-album, wat zeg ik elke Live-song aanwezig geweest. Blijkbaar heeft deze persoon het er maar wat moeilijk als een band succes heeft omdat er eindelijk wat orgineels wordt bedacht. They Stood up For Love iets met Boedha te maken…?
  Doe je research toch eens en sla toch niet gewoon wat afzeikende onzin uit, van dat soort mensen heeft de muziek wereld er al meer dan genoeg dus er staat niemand op je gelul te wachten. Ik vraag je niet de muziek van Live te waarderen of te luisteren, wat ik wel vraag is niet zo over duidelijk te laten blijken dat je zo’n ongelooflijk weinig verstand van muziek hebt. Je verbergt het namelijk niet zo al te goed…

 2. Anonymous

  Hier ben ik het dus helemaal niet mee eens! Het is duidelijk dat Frengotchi geen idee heeft waar hij t over heeft. Heeft zeker t Live-virus opgelopen, en probeert dan op elk mogelijke manier Ed kiwalawic te verdedigen.Het is gewoon te zielig voor woorden.Maja, Ik ga er geen woorden aan vuil maken.Live sucks.Ed sucks. Adios!
  und uh ps. There’s an order to the universe: space, time, Chuck Norris…. Just kidding, Chuck Norris is first.

 3. frengotchi

  gelukkig ken ik de persoon die deze laatste reactie plaatste wel, en weet ik dat hij enige sympahtien opbrengt voor artiesten als 50 cent (nee, dat is geen muziek, geen rap, maar gezwets), en tja… het is duidelijk dat ik een oordeel over Live van zo´n persoon nooit serieus kan nemen he :p haha

 4. George

  Oooeeeehh! Ik huiver! Ik ben bang! Ik heb op de piemel van Live getrapt.
  Wat mij betreft kan daar niet vaak genoeg op gestampt worden. Net zo lang tot ze wegblijven en het opgeven meer pathetische onzin uit te brengen.

 5. frengotchi

  D´r is geen enkele reden om bang te zijn om dat te doen als je wist waar de band voor stond, maar als je een persoon bent die het leuk vindt dat te doen: vooral blijven doen. Je status van een dwaas bevestig je er alleen maar meer mee, dus doe je best. Waardeloze recensies schrijven en als je vervolgens op de feiten wordt gedrukt allemaal irrelevante dingen gaan liggen roepen omdat je je in het nauw gedreven voelt, getuigen naar mijn mening van nog meer dwaasheid. Maar zoals ik al zei: ga vooral zo door, en als je op zo’n oneerbiedige manier muziek beoordeelt zal men je vanzelf wel gaan negeren, zoals dat (gelukkig) altijd gaat.
  Pathetische onzin? Je redeneringsvermogen in je recensie beschouwende wed ik dat jij de betekenis van dat begrip niet eens es kent jong, dus gebruik geen termen die je niet kent, wil je 😉
  Nou, gegroet, alle nonsens die je nog verder typt hier zal ik niet meer lezen, aangezien ik deze site heel zeker niet nog 1x in m’n leven ga bekijken 🙂

 6. George

  Gelukkig maar frengotchi. Want ik stond op het punt je een enorme trap onder je Live-reet te verkopen. Dat gezemel. Ik maak zelf uit of ik Live pathetisch vind. Ik maak zelf uit of ik dit soort recensies schrijf om al die nare Live fans uit hun tent te lokken. Aangezien dat goed gelukt is wens ik je veel plezier op je zolderkamer met die grote kale Ed aan de muur. Rukze.

 7. Hmmm wat zielig om zoiets te schrijven… als je niet van de muziek van LIVE houdt…. waarom ben je er dan in vredesnaam mee bezig. Blijkbaar doet het je toch wat… toch stiekum fan???
  Jammer dat je dit zo afkraakt, terwijl je zo terecht positief bent over Rhapsody, want die maken ook een bijzonder mooi stukje muziek. Ik neem aan dat je niet van commerciele muziek houd… ik vind het ergens ook jammer dat live een stuk commercieler is geworden vergeleken met de tijd van Mental Jewelry … toen was een concert een stuk intiemer… net als dat je nu naar een concert van Rhapsody in 013 zou gaan…
  Achjaaah het is maar net waar je van houd… ik vind beide goed het is maar net waar ik zin in heb!!!!

 8. Coen

  Zeg George, waar blijven je argumenten? Ik had gehoopt op een serieuze discussie, maar jij gaat gewoon over op dreigen enschelden; is altijd een teken dat je geen argumenten meer kunt aandragen en simpelweg in een hoek gedreven bent. Zielig mannetje. Welke artiesten zijn volgens jou dan wel geweldig en diepzinnig?

 9. George

  Woeha! Feest! Alle Live vrienden zijn hier! Heeft frengotspe jullie geroepen? Gezellig. Al het bezoek is welkom.
  Maar goed. Nee Marielle, ik was dat niet. Maar wat voor argumenten wil je horen, Coen? Dat ik het een kutband vind? Dat ik het pathetisch gejammer vind? Dat is mijn mening en niet die van jou, dat is duidelijk. En ik kan daar ook helemaal niet mee zitten, maar jullie duidelijk wel. Ik word zo langzamerhand stapeldol van al die fanboys en girls die komen zeuren als er eens een negatieve recensie over hun favoriete bandje verschijnt. Vandaar mijn reactie, weet je dat ook weer.
  Weet je? Eigenlijk verschillen jullie voor geen meter van de Green Day en de Simple Plan fans. Al zijn die vijftien en zestien en zijn nog in ontwikkeling, muzikaal gezien. Live fans schat ik ouder in….

 10. Lieve vrienden van Live,
  Willen jullie alsjeblieft weer terugkruipen in jullie eigen gezellige Subculture hokje en ons niet lastig vallen? Sommigen van ons – waaronder ik – stonden al bij concerten van Live stonden toen en hadden Mental Jewelry al in huis toen jullie nog geen zakgeld kregen. Na het Secret Samadhi had Live voor mij afgedaan. De pathetiek die er vanaf druipt is zo schrijnend dat het voelt als ochtendurine langs een geirriteerde uit. Jullie mogen het best goed vinden hoor, als wij het maar ook slecht mogen vinden.

 11. T-tusz

  Slecht is een groot understatement. Als Etter Kotswalgziek het liedje “we shall overcome” VOOR 9/11 de ether in had gejammerd waren de twintowers OOK uit pure ellende naar beneden gelazerd. Of vindt Tamagotchi dat soms ook een leuk nummer?

 12. Coen

  Ieder zijn mening, OK. Maar dan kun je nog wel gewoon respectvol over anderen praten. Dit getuigt van een ernstig gebrek aan beschaving van jullie kant. Als jullie niet van Live houden is dat wat mij betreft prima, maar houdt het dan daarbij en ga geen quasi-stoere praat ophangen. Hoe puberaal…

 13. Nee Coen, daar gaat het niet om. Het gaat er om dat je als stukjesschrijver gewoon zegt wat je vindt. Niet wat een ander graag wil horen. Je bent ook duidelijk niet vatbaar voor onze argumenten dat Live eerst nog wel kon, maar nu absoluut niet meer. Dat geeft niet, het is fijn voor een band als ze zulke devote bands hebben, maar preek dan voor eigen parochie aub.

 14. Coen

  Ook jij lijkt mij niet te snappen; ik kan me best in jullie verhaal vinden als jullie zeggen dat Live de laatste albums qua niveau gedaald is, dat ben ik zelfs met jullie eens. Maar waar ik me aan stoor, is de manier WAAROP het gebracht wordt. Puberaal en respectloos, in mijn optiek. Kritiek leveren is goed en moeten mensen ook zeker blijven doen, maar hou het gewoon volwassen aub…

 15. Rogerze

  Hehee jongens! Laat jullie toch niet verleiden tot ingaan tegen dezee onwetenden die totaal geen verstand hebben van muziek )ja doe k nu ook hoor, maja . Ze vallen onder de grote groep ´wij voelen ons stoer, omdat wij iets afkraken, bohho moet je ons eens zien, wij durven tegen Live in tegaan, wij zijn ram vett´. En da´s idd, zoals al aangehaald door iemand, heel zielig. en ben t sowiezo eens met ´Coun´ die zegt dat ´George´ alleen maar kan dreigen zonder ook maar nog met 1 zinnig argument te komen. Zijn achterlijke praat probeert zijn gebrek aan sociaal functioneren wellicht te verbloemen, maar ´george´ slaagt daar niet zo goed in, helaas. Ik vind dit soort mensen zo ziellig he, inderdaad regelrechte pubertaal.

 16. jacolien

  Hee jij die dit schreef. Dat is dan jouw mening he?
  Vind ik wel een beetje zwak, je zou je wat beter in de dingen moeten verdiepen voordat jij je er je vet koele mening over geeft.
  Oh en je hebt vanzelfsprekend wel humor, minipiemel. Haha. Grapjas.

 17. Doopey

  De redactie van File Under heerst hier. En daarom behouden wij ons het recht voor racistische en/of kwetsende commentaren te mogen verwijderen.
  Haha volgens mij heb ik hier genoeg van gelezen.

 18. Rogerze

  Ja, das maybe idd maar beter om te doen, want de reacties die ´george´ gebrek aan wat dan alle soorten sociale communicatie kunnen oproepen, zijn er idd die je beter kunt verwijderen, bescherm hem er maar liever tegen jah, ze kunnen namelijk nogal vernietigend zijn aangezien hij zo´n domme praat uitslaan 😉

 19. Anja Kos

  Ik ben al 11 jaar groot fan van Live en geniet nog van elk album die verschenen zijn en nog gaan komen. Tuurlijk heb ik mijn favorieten en vind niet elk album evengoed maar ze zijn wel totaal verschillend van elkaar en daar ligt ook de kracht van Live om ons elke keer te verrassen met een ander geluid. Verder blijven de concerten de reden dat ik zo’n groot fan ben en wat een ander van Live vind zal me een worst wezen….Ik heb een hekel aan R&B en House maar om nou gelijk Tiësto of een Beyonce af te kraken dat is niet nodig, ik vind hun gewoon vreselijk maar dat wil niet zeggen dat het geen goede dj of zangeres is…integendeel maar ik hou er niet van.

 20. Daar zit het probleem nou juist ook voor ons, Anja. Na Secret Samadhi – alhoewel die ook al op het randje zat – werd ik onaangenaam verrast door Live. Leuk is anders hoor, want Throwing Copper heb ik grijs gedraaid.

 21. Aine

  Gewèldig dit, meer dan een jaar na plaatsing van de recensie worden er oude koeien uit de sloot gesleurd omdat er kennelijk een Live-opleving van ‘t een of ander is; u vermaakt mij zeer 😀

 22. Rogerze

  geeehee, tis what zeg.
  Ik heb nog steeds geen enkel zinnig, ergens op berustend, argument gelezen George :D, niet dat ik verwachtte dat dat nog ging komen, ma toch, beetje teleurstellend he!
  En idd, als bezitter van alle Live-albums kan ik vertellen dat er geen sode flikker van je recensie klopt, schrijf dan gewoon niks, dan sta je tenminste nie zo voor lul 😉

 23. George

  @Pedro: Marco Borsato heeft ook stapels fans. Wil je nu zeggen dat het dan ook meteen goed is?
  @Rogerze: jij hebt alle platen van Live? En je zegt dat ik hier voor lul sta?
  Sorry man. Jij staat voor lul. Op File Under verachten wij Live.

 24. Patty

  Tsja smaken verschillen en dat is maar goed ook wat zou het eentonig worden maar LIVE tsja een geweldige band met enthousiaste uitstraling.ENNN echt niet alleen jonge fans ik ben er 1 van de oude garde en nog steeds hooked on live

 25. fleur

  Wat een zelfingenomen, overal een mening over hebbende, met scheldwoorden bekrachtigende boer ben jij zeg… maar goed, je hebt helemaal gelijk als jij dat zegt ‘is het zo’… je wilt graag dingen ontlokken
  bij fans, behalve meningen!, jij hebt zelf al een waarde -oordeel gegeven, dus waarom heb jij een mening van iemand nodig???. Waarschijnlijk ben je nogal een onzeker type, aangezien je woordenSCHAT die je gebruikt hebt, maarja ik vind het wel mooi, en daar zul je mee moeten leven…

 26. peter, weet het altijd beter

  Ondanks frengotchi’s kleine piemel en Ed’s pseudofilosofische geneuzel blijft het natuurlijk een ontzettende zeikband.
  Zeg zeikredactie, recenseer die zeikplaten dan gewoon niet! Moet ik dan alles zelf doen?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven