Dry Kill Logic – The Dead And Dreaming

Voor iedere metalhead die nog steeds niet over het verlies van Pantera heen is komt de nieuwe Dry Kill Logic ongetwijfeld als een geschenk uit de hemel. Waar dat groepje rednecks er een paar jaar geleden de brui aan gaf, haakt Dry Kill Logic gewoon aan. Spijkerhard, lomp, bruut, het zijn allemaal termen die van toepassing zijn op deze vierde cd alweer (en eerste op SPV). Opener “Lost” knalt er meteen al lekker heftig in en ook “Perfect Enemy” en “Living Witness” zijn stevige hakkers, vol vette dubbele bassdrums, grof gestemd geschreeuw en lompzware riffs, die ongetwijfeld live voor een grote slachtpartij gaan zorgen in de pit. Gelukkig weten de mannen ook nog wat melodie in de refreinen te stoppen zodat we niet tot het einde toe moegebeukt worden, met af en toe mooi resultaat (afsluiter “Hindsight”). En met als ander gevolg een link naar Fear Factory en Tool, deze laatste vooral door de klankkleur van zanger Cliff Rigano. Subtiliteit is echter ver te zoeken, het gaat echt van vet dik hout zaagt men brute lompe planken. Vette doorbeuk-metal dus. Niets meer en niets minder.

File: Dry Kill Logic – The Dead And Dreaming
File Under: Moderne Metal
File Audio: [200 Years][Papertiger]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven