Eyes Of Shiva – Eyes Of Soul

Samba? Voetbal? Nee, geen swingende samba of aanstormende voetbalgoden uit Brazilië, maar wel Eyes Of Shiva, een jonge en talentvolle vijf-koppige band uit de regionen van São Paulo met de nodige pakkende ritmes. Deze broekies, met een gemiddelde leeftijd van net 24 jaar, leveren een akelig volwassen debuut cd af. In zo’n 43 minuten weten ze mij te boeien met tien afwisselende nummers. In een groot aantal van deze nummers experimenteren ze er vrolijk op los met instrumenten, samples en deuntjes. Ik moet dan bijvoorbeeld denken aan Liquid Tension Experiment. Verder zitten er de lekkere power- en progmetal invloeden door heen die mij aan bands als Symphony X doen denken. Maar…. toen ik net lekker helemaal in het album zat, kom daar in ene track 9 langs. Ohohoh, wat doet die vreselijke Heart cover daar op die CD??? Brrrrhhh. Het was maar goed dat de koffie nog te warm was om aan te beginnen, anders had ik me er accuut in verslikt. Het nummer valt volledig buiten de rest van de CD, zeker Braziliaanse humor die ik niet vat. Gelukkig wordt het prima zecompenseeerd door een aantal aanstekelijke nummers.

File: Eyes Of Shiva – Eyes Of Soul
File Under: Brazilian Metal
File Audio: [Eyes of Soul]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven