Grandaddy – Below The Radio

John Cusack is er eens een hele film mee bezig geweest: compilatiebandjes maken. High Fidelity is een enorm fijne film. Top tien van nummers die je moet luisteren als je hoofd de verkeerde kant opgedraaid is. Top tien van nummers die je moet luisteren als de vogel gevlogen is. Top tien van nummers voor vrolijke buien. Etcetera, etcetera. Jason Lytle, de zingende tuinkabouter van Grandaddy, maakt kennelijk ook graag compilatiebandjes. Maar omdat wij allemaal geen cassettedecks meer in huis hebben heeft hij het op cd laten zetten. Een compilatiecd dus. En dat vind ik best. Want op een goed compilatiebandje vind je meestal wel liedjes die je al kende. Liedjes die je vergeten was. En liedjes die je nog nooit gehoord had. Van al die categorieën staan er wel wat nummers op. En omdat er op de hoes van de cd Grandaddy, hoe verkoop je anders je compilatiecd, staat moest er natuurlijk ook nog een nieuw liedje bij. Nature Anthem” heet het en het is een echt Grandaddy nummer. Dat is leuk, maar tsja… Wat moet u nu met deze cd? Ik weet het eerlijk gezegd weet ik niet zo goed. Alle liedjes hebben wel iets Grandaddy-achtigs over zich. Maar ja, dat verwacht ik ook niet anders. De cd kabbelt fijn door de kamer, als een stroompje fris water door de bergen. En voor de echte gekken is daar natuurlijk dat éne nieuwe nummer van Grandaddy, maar ach, om de cd voor dat ene nummer te kopen moet u wel een echte gek zijn. Een compilatiecd is een compilatiecd en niet meer. Of hij nu door Jason is samengesteld of niet, ik weet werkelijk waar niet of u hier uw geld nu aan uit moet geven. Misschien moet u maar even wachten. Ik snap best dat Jason het goed bedoelt, maar toch. Laat hem eens iets écht nuttigs gaan doen. Een nieuwe cd met Grandaddy maken bijvoorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven