Hope of the States – The Lost Riots

Het is dat de zanger eigenlijk niet kan zingen. Want anders dan wist ik het wel. Dan hadden we hier een van de betere bandjes op het ogenblik te pakken. Een debuutplaat om heel, heel erg trots op te zijn. Maar ja, die zanger he? Maar wacht, ik loop op de dingen vooruit. Stel, de wereld was een fijne plaats om te leven. Geen nare ziektes. Geen onrecht. Geen verbroken relaties. Geen haat. Geen islamieten, geen christenen, geen joden, geen katholieken, geen godsdiensten. Geen Amerikanen. Geen mail dat je een klootzak bent. Geen Japanners, geen Russen. Geen weblogs, geen sites over muziek. Noem het maar op. Als we in zo’n wereld zouden leven dan zou Hope Of The States geen enkel bestaansrecht hebben. Want waar zouden hun liedjes over moeten gaan? Waar zouden ze in hun nummers tegenaan moeten schoppen? Want schoppen, dat doen ze. Ze schoppen tegen alles dat los en vast zit. En daarbij worden ze geholpen door de producer van Sigur Ros, tegengewerkt door een gitarist die zonodig dood moest gaan, en ja, ook door de zanger. Die eigenlijk niet kan zingen. En dat is jammer. Alhoewel? Nee, niet echt jammer. Alhoewel… ondanks die zanger is het een erg goede debuutplaat. Ondanks die zanger. Of wacht, had ik dat al gezegd?

File: Hope of the States – The Lost Riots
File Under: Lekker schoppen tegen alles en nog wat
File Audio: [Klik!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top