The Methadones – Not Economically Viable

Het legendarische Screeching Weasel is eigenlijk alweer jaren geleden ter ziele gegaan. Ja, zo af en toe duikt er weer eens een reüniealbum de kop op maar het zal nooit meer worden wat het geweest is. Eeuwig zonde naar mijn mening want Ben Weasel en consorten hebben mij heel wat geweldige muziekmomenten geleverd. Gelukkig is de erfenis van Screeching Weasel niet geheel te grabbel gegooid. Ooit werden we al verblijdt met spin-off The Riverdales – wederom met anti-held Ben Weasel als drijvende kracht – en nu het knallende Not Economically Viable van The Methadones verschijnt is de definitieve troonopvolger opgestaan. Grote gemeenedeler is zanger/gitarist Dan Schaffer, de ingewijde punkrocker beter bekend als Danny Vapid. Als een van de spaarzame vaste krachten achter Screeching Weasel, The Riverdales en ook The Queers lijkt hij de aangewezen persoon de Boodschap verder te dragen. En wat die Boodschap precies is? Pretentieloze poppunk, in de beste traditie van The Ramones, zonder dubbele bodem, ingewikkelde teksten of andere ‘moeilijkdoenerij’. De nummers zijn stuk voor stuk heerlijk om naar te luisteren. Na één enkele luisterbeurt zing je de plaat met gemak en met alle liefde mee. Liedjes, losjes geïnspireerd door de film Falling Down, waarin de kleine ergernisjes en oneffenheden een spiegel lijken te zijn voor de grote mensenwereld. Voeg daarbij de medewerking van een Vindictive hier en daar, alsmede de vette productie door Mass Giorgini (Anti=Flag, Rise Against en (natuurlijk) Screeching Weasel) en iedere liefhebber van het genre weet genoeg. Deze onvervalste garantie voor een goed humeur doet mij in een klap al die jaren van ongeduldig wachten vergeten.

File: The Methadones – Not Economically Viable
File Under: Happy Happy Joy Joy, wat een genot voor het oor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven