Dan Bern – My Country II

U kent vast wel die fijne Coca Cola reclame waarin die dame begint te zingen I Like To Teach The World To Sing In Perfect Harmony. En dat dan vervolgens als een soort van wonder van alle kanten mensjes aan komen lopen om gezellig mee te zingen. Met een flesje van dat bedrijf uit Atlanta in de hand natuurlijk. Allemaal in scene gezet op een groene bult en de befaamde rotsen rond Dover. Inderdaad dat filmpie werd opgenomen in Engeland en helemaal niet in Amerika. Reclame liegt, maar dat weet u ook wel. Het bracht me wel op een idee. Als Dan Bern nu vandaag eens in een typische pro-democratische staat – een pro Nader staat bestaat volgens mij niet – zoekt. En daar midden op straat in een beetje behoorlijke stad gewapend met zijn gitaar “Bush must be defeated” begint te zingen. Zal dat er dan voor zorgen dat er zo’n “I Like To Teach”-wonder gebeurt? Dat voordat iedereen 2-11 naar de stembus gaat de hele USA van oost naar west dat oersimpele, maar oh zo breinbinnendringende liedje zingt? En dat we dan verlost zijn van Bush? Ik zou dat best fijn vinden eigenlijk. Misschien moet ik dit ideetje snel nog even mailen naar Dan Bern. Dan kan ik hem gelijk ook nog even zeggen dat ik het idee van zijn plaat perfect vindt, maar de liedjes waarin de geest ronddoolt van Guthrie en Dylan met een stem uit het Costello-straatje niet zo sterk vindt als die van zijn voorgaande platen. En dat ik hem dat, omdat het hier om de goede zaak gaat, voor deze keer vergeef.

File: Dan Bern – My Country II
File Under: Music To Beat Bush By
File Audio: [Bush Must be Defeated]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven