James Yorkston and The Athletes – Just Beyond The River

Nick Drake is dood. Ik hoop niet dat je hier van opkijkt. Nick Drake is namelijk op 26 november alweer 30 jaar dood. Als je zijn platen en geschiedenis kent dan had hij geen leuk leven. James Yorkston leeft. Als ik zijn tweede plaat Just beyond the river hoor dan denk ik dat hij ook geen leuk leven heeft. En dat is zielig, want de Schot leeft nog. Ik heb besloten hem hierbij te gaan helpen, want hij heeft een geweldige plaat gemaakt. Elf melancholische semi-akoestische nummers, twee covers en de rest zelf bedacht. De uitvoering door James en zijn atleten (The Athletes) is geraffineerd gedaan. Fiddles, viool, accordeon, whistle, banjo, bouzouki, klokkenspel en zelfs wijnglazen worden ingezet om er een geheel van te maken. En dan vergeet ik nog de traditionele rockinstrumenten als gitaar, bas en percussie. Wil ik soms artiesten in dit genre nog wel eens afzeiken. Hier doe ik dit niet. James weet mij namelijk bijna 50 minuten lang te boeien. En dat is knap! Dus verdient James een vette pluim. En hij komt ook nog naar Nederland, en nog wel op 24 (Ekko, Utrecht) en 25 (Rotown, Rotterdam) november. Ga hem daar live zien of koop deze cd. Hier wordt hij vast blij van, en dat heeft hij nodig. Op 26 november staat er overigens nog geen optreden, maar dan is het ook de dag van Nick Drake. Staan we dan nog één keer bij stil en doen dan niet meer aan nieuwe releases van deze beste man. Er is nu namelijk James Yorkston and The Athletes. En hij leeft.

File: James Yorkston and The Athletes – Just Beyond The River
File Under: Nick Drake is dood, James Yorkston leeft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven